Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024
Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ


Σχετικά μ’ εμάς


Το Εθνικό Συντονιστικό Όργανο συγκροτήθηκε την 23η Ιουλίου 2018 ως συλλογική πρωτοβουλία προσώπων από τον εθνικιστικό χώρο και τον ευρύτερο πατριωτικό χώρο, ως προϊόν της επιθυμίας κάθε γνήσιου Έλληνα εθνικιστή και κάθε απλού και πραγματικού πατριώτη, να αποκτήσει το συντομότερο δυνατόν ισχυρή και άξια πολιτική εκπροσώπηση.

Πρόθεση του εγχειρήματος ήταν αρχικά η δημιουργία ενός επισήμου θεσμικού οργάνου, απαρτιζομένου από πρόσωπα και όργανα που θα εκλεγούν με την εμπιστοσύνη όσων θα ενταχθούν στην προσπάθεια. Το όργανο αυτό φιλοδοξούσε να είναι ο εγγυητής της σύμπνοιας μεταξύ των πολιτικών φορέων του πατριωτικού χώρου, αλλά και να συσπειρώσει όλους τους Έλληνες πατριώτες σε ενιαίες κινητοποιήσεις εναντίον των προσώπων, των φορέων και των καταστάσεων που πλήττουν βάναυσα τα εθνικά συμφέροντα και προσβάλλουν το ελληνικό έθνος.

Το Εθνικό Συντονιστικό Όργανο έθεσε ως πρώτο του στόχο την απόπειρα πολιτικής συσπειρώσεως όσο το δυνατόν περισσοτέρων πατριωτικών φορέων – από τους πολλούς που συνθέτουν το ψηφιδωτό του λεγομένου «πατριωτικού χώρου» – ώστε να υπάρξει πολιτική εκπροσώπηση εν όψει των Ευρωεκλογών, των Αυτοδιοικητικών Εκλογών και των Εθνικών Εκλογών του 2019.

Η επόμενη μέρα

Η απόπειρα αυτή του Ε.Σ.Ο. έφερε σε διάλογο αρκετούς φορείς, με αποτέλεσμα να προκύψουν συνεργασίες. Κατέδειξε ωστόσο τεράστιες παθογένειες, οι οποίες καταδίκασαν αυτές τις συνεργασίες σε αποτυχία εν τη γενέσει τους. Όπως και να ‘χει ωστόσο, αυτή ακριβώς η κατάδειξη, είναι πλέον αρωγός μας στη συνέχιση της πρωτοβουλίας μας.

Μετά και την έκτακτη σύσκεψη της 30ης Ιουνίου 2019 στη Λαμία, το Εθνικό Συντονιστικό Όργανο αποφάσισε τη συνέχιση του έργου του, παίρνοντας σαφείς αποφάσεις και θέτοντας πλέον συγκεκριμένους στόχους.

Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή

Στο πλαίσιο της συνέχισης του έργου μας, στη Λαμία εξελέγη Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, η οποία ανέλαβε την εκπλήρωση των στόχων του Ε.Σ.Ο.