Τρίτη, 17 Μαΐου 2022
Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ


ΔΙΚΤΥΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ :Όχι στο νέο Ταμείο Μολυβιάτη

Αντίθετο με την πρόταση της ΚΕΔΕ για προσφορά μισθών από τους Δημάρχους είναι το Δίκτυο Αυτοδιοικητικών και το αιτιολόγησε με…

ΑΠΟ:ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ , κατηγορία: Δελτία Τύπου , ΗΜ/ΝΙΑ: 31/03/2020


Αντίθετο με την πρόταση της ΚΕΔΕ για προσφορά μισθών από τους Δημάρχους είναι το Δίκτυο Αυτοδιοικητικών και το αιτιολόγησε με την ακόλουθη ανακοίνωση :Η πρόταση του Προέδρου της ΚΕΔΕ για προσφορά του 50% των αμοιβών κάθε Αυτοδιοικητικού παράγοντα, υπέρ ενός Ταμείου στήριξης του αγώνα κατά του Κορωναϊού είναι ατελέσφορη και
αναποτελεσματική.
Παρά την καλή πρόθεση του Δημάρχου Τρικάλων κ. Παπαστεργίου, η συλλογή αυτών των χρημάτων και η διάθεσή τους με τον τρόπο που προτείνει θα οδηγήσει μοιραία στην δημιουργία ενός νέου Ταμείου Μολυβιάτη, στην ανεξέλεγκτη διάθεσή τους, στην κατασπατάληση των εισφορών μας και τελικά στην απουσία αυτών των πολύτιμων πόρων από τα μέτρα προστασίας των Δημοτών μας.
Ως Δίκτυο Αυτοδιοικητικών προτείνουμε, τα εισφερόμενα χρήματα να διατεθούν από κάθε Δήμαρχο, για την αγορά Rapid test και την χρήση αυτών των αστραπιαίων προληπτικών μέσων, προς ανίχνευση των ύπαρξης του Κορωναϊού στους τρόφιμους και εργαζόμενους των Γηροκομείων, των εργαζόμενων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και εν γένει στο Διοικητικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας.
Το κόστος των Rapid test κυμαίνεται από 20 ευρώ έως 30 ευρώ ανά εφαρμογή, έναντι των 90 έως 180 ευρώ που ήδη δαπανώνται (και εξ αιτίας του κόστους τους δεν χρησιμοποιούνται ευρέως από την πολιτεία). Τα Rapid test είναι εύκολα στην χρήση (όπως τα τεστ για το ζάχαρο) και απολύτως αξιόπιστα στην ανεύρεση των θετικών ως προς τον Κορωναϊό. Γίνονται απολύτως αξιόπιστα και για τους αρνητικούς εφ’ όσον υποβληθούν σ’ αυτά 2 φορές με απόσταση 5 ημερών.
Ζητάμε από τους συναδέλφους Αιρετούς να μην πετάξουν τα χρήματα της συνεισφοράς τους σε κρατικές καταβόθρες αλλά να τα χρησιμοποιήσουν υπέρ των κοινωνιών που τους εξέλεξαν και τις οποίες οφείλουν να υπηρετούν.
Να προχωρήσουμε άμεσα σε παραγγελίες ώστε μέχρι τις 15 Απριλίου να μπορεί να γίνει μαζικότερος ο έλεγχος και να δημιουργήσουμε μια ασπίδα προστασίας των συνδημοτών μας, όπως έγινε στην Νότια Κορέα που αποτελεί παγκόσμιο πρότυπο αντιμετώπισης της απειλής.