Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024
Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ


Ε.Σ.Ο. με κοινό παρονομαστή την ενότητα

Πριν από 6 περίπου μήνες, μια ομάδα εθνικιστών και πατριωτών ανιδιοτελώς, με κοινό παρονομαστή τήν αγάπη στό έθνος καί τήν…

ΑΠΟ:Εθνικό Συντονιστικό Όργανο , κατηγορία: Δελτία Τύπου , ΗΜ/ΝΙΑ: 23/01/2019 Ετικέτες: ,

Πριν από 6 περίπου μήνες, μια ομάδα εθνικιστών και πατριωτών ανιδιοτελώς, με κοινό παρονομαστή τήν αγάπη στό έθνος καί τήν πατρίδα η οποία είχε στελέχη κομμάτων, μέλη κομμάτων, ανένταχτους, αυτόνομους και κυρίως ανήσυχους ανθρώπους για τη πολυδιάσπαση του χώρου και για την Εθνική κατρακύλα, συναντήθηκε και αποφάσισε ανιδιοτελώς, να κάνει το χρέος της.

Αφού άπαντες συμφώνησαν στο επείγον και σοβαρό για την Ελλάδα μας πρόβλημα, και στη κοινή πεποίθηση ότι ενωμένοι μπορούμε να γίνουμε ο πολιτικός κυματοθραύστης για την Πατρίδα μας, χαράξαμε μια στρατηγική, την ακολουθήσαμε και την εφαρμόσαμε ως Εθνικό Συντονιστικό Όργανο (Ε.Σ.Ο).

Οι λεπτομέρειες αυτής της προσπάθειας δε γίνετε να περιγράφουν σε κάτι λιγότερο από ένα ογκώδες βιβλίο. Τα αποτελέσματα όμως είναι κάτι πρωτόγνωρο για την ιστορία του χώρου.

Αναδείξαμε ποιοί καπηλεύονται το χώρο με το προσωπείο του “πατριώτη”. Αναδείξαμε ποιοί αδυνατούν να βάλουν τα εγώ τους κάτω από τα εμείς και συνεπώς το ύστατο ιδανικό της υπεράσπισης του Έθνους πάνω από τη καρέκλα τους. Αναδείξαμε ποιοί πολιτεύονται παλαιοκομματικά και ποιοί επιθυμούν να προχωρήσουν πέρα από ίντριγκες και μικροσυμφέροντα.

Φέραμε για πρώτη και μοναδική φορά σε επαφή και σε κοινές συνομιλίες τόσους πολλούς προέδρους η αρχηγούς κομμάτων-κινημάτων και οργανώσεων και τους καθήσαμε στο ίδιο τραπέζι, με μόνο γνώμονα και προσμονή την συνεργασία τους για το καλό του Έθνους.

Τα στελέχη του Ε.Σ.Ο ποτέ δεν έπαιξαν το ρόλο του διαπραγματευτή παρά μόνο το ρόλο του εγγυητή για τις επαφές και τις συνομιλίες. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για το έργο μας και για τη στήριξη που μας παρείχαν από όλη την επικράτεια πολλοί συναγωνιστές. Συναγωνιστές τέτοιου κύρους και αγωνιστικότητας, που είμαστε σίγουροι ότι κανένα κόμμα δεν έχει, ίσως και όλα μαζί.

Είμαστε πολύ υπερήφανοι επίσης που τώρα βρισκόμαστε στο στάδιο να παραδώσουμε τη σκυτάλη στα κόμματα. μια τελευταία συμβουλή ίσως θα ήταν, να προσπαθήσουν πιο πολύ για την ενότητα, παρά για τον εμπλουτισμό του δικού τους “μαγαζιού” και τότε όλοι εμείς τα στελέχη του Ε.Σ.Ο, θα συνδράμουμε σε οποιαδήποτε προσπάθεια κινείται στο πνεύμα η ισχύς εν τη ενώσει.

Ευχόμαστε το αποτέλεσμα να είναι ένας δυνατός πολιτικός σχηματισμός, έτοιμος για Εθνική διακυβέρνηση.

Ο κύβος ερρίφθη.

Comments


 • Αγαπητά μέλη του Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου. Έχουμε στα χέρια μας τη μεγάλη ευκαιρία να προχωρήσουμε πέρα από την επανάληψη και τη διαχείριση παλαιών προτύπων.
  Με μολύβι το μυαλό μπορούμε να σχεδιάσουμε το πέρασμα από μια πολυδιασπασμένη σε μια Ενιαία, Μεγάλη Πατριωτική Παράταξη. Η πολιτική σελίδα του αύριο δεν χρειάζεται πωλητές πατριωτισμού. Δεν υπάρχουν μαγαζιά με τέτοιο εμπόρευμα. Χρειάζεται να κατανοήσουμε όλοι, ότι όσο δεν υπάρχουν ιδιοκτησιακές σχέσεις με ιδεολογικούς και πολιτικούς χώρους, άλλο τόσο δεν υπάρχουν δικαιώματα ιδιοκτησίας και αποκλειστικής έκφρασης του Πατριωτισμού.
  Καιρός να περιγράψουμε το μέλλον, της μίας μεν, αλλά πολυσυλλεκτικής δε, πατριωτικής παράταξης με λύση που θα τη δώσουμε συλλογικά και με συγκεκριμένες παραμέτρους σε κάθε τομέα. Δόξα τω Θεώ ο πατριωτικός χώρος έχει και μέτρο, και τρόπο και δημιουργικές δυνατότητες, για να βρεί το φως στο δρόμο της κοινής προσπάθειας στην οποία όλοι θα πρέπει να είναι ισότιμοι συμπρωταγωνιστές.
  Πάντα, όλα τα χρόνια, οι παραβατικοί οσμίζονταν ο ένας τον άλλο και συνεργάζονταν. Οι τίμιοι γιατί όχι; Τι περιμένουμε πια; Οι έντιμοι και οι ειλικρινείς καλούμαστε να ξεπεράσουμε τις προκαταλήψεις μας και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μια Συνέργεια για την Ελλάδα, για να ανατρέψουμε την πολιτική σαπίλα.
  Με κοινή ιδεολογία, με κοινωνική αλληλεγγύη και με ελληνική φιλοπατρία οφείλουμε να πάμε επιθετικά στο αύριο που μας περιμένει. Τη συνάντηση στη δράση την κάναμε στα συλαλλητήρια για την Μακεδονία. Την συνάντηση στην πράξη χρειάζεται να την κάνουμε στην κάλπη.
  Μιχάλης Χαραλαμπίδης
  Εκφραστής του Κινήματος
  Λιοντάρια – Συνέργεια για την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση


Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.