Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024
Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ


Το ΕΣΟ αποχαιρετά τον Σαράντο Καργάκο

Το Εθνικό Συντονιστικό Όργανο, τα μέλη και οι φίλοι του, αισθάνονται την υποχρέωση να αποχαιρετήσουν έναν μεγάλο Έλληνα. Έναν διαχρονικό…

ΑΠΟ:Εθνικό Συντονιστικό Όργανο , κατηγορία: Δελτία Τύπου , ΗΜ/ΝΙΑ: 15/01/2019 Ετικέτες: ,

Το Εθνικό Συντονιστικό Όργανο, τα μέλη και οι φίλοι του, αισθάνονται την υποχρέωση να αποχαιρετήσουν έναν μεγάλο Έλληνα. Έναν διαχρονικό αγωνιστή της γλώσσας μας, της ιστορίας μας, των ηθών και εθίμων μας.

Ο Σαράντος Καργάκος κόσμησε, κοσμεί και θα κοσμεί με το έργο του κάθε ελληνική βιβλιοθήκη. Τα βιβλία του μπήκαν σε κάθε ελληνικό σπίτι, σαν άλλη αχτίδα φωτός. Σαν άλλο άσβετο πυρ. Ο τρόπος σκέψης και έκφρασής του δίδαξε ηθική, μεταλαμπάδευσε παιδεία.

Όλοι οι Έλληνες, κλίνουμε ταπεινά το κεφάλι μπροστά στην μεγάλη αυτή απώλεια. Ακόμη και η στιγμή του θανάτου αυτού του δασκάλου, δε θα μπορούσε παρά να είναι ένα ακόμη δίδαγμά του. Το σπουδαιότερο, το άφησε για το τέλος.

Ο Σαράντος Καργάκος, πρόλαβε να αναδείξει τις προκλήσεις που έρχονται στο άμεσο μέλλον. Μας ειδοποίησε όλους εγκαίρως. Είμαστε βέβαιοι ότι από ψηλά, θέλει να τον κάνουμε να νιώσει περήφανος για τον Ελληνισμό.

Ε.Σ.Ο.