Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024
Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ


Γιατί δεν απευθυνόμαστε στη Χρυσή Αυγή

Ήγγικεν η ώρα να εξηγήσουμε σε πολλούς καλοπροαίρετους Συνέλληνες, γιατί στα κόμματα που απευθυνθήκαμε ως Ε.Σ.Ο. για την ένωση του…

ΑΠΟ:Εθνικό Συντονιστικό Όργανο , κατηγορία: Δελτία Τύπου , ΗΜ/ΝΙΑ: 04/01/2019 Ετικέτες: , ,

Ήγγικεν η ώρα να εξηγήσουμε σε πολλούς καλοπροαίρετους Συνέλληνες, γιατί στα κόμματα που απευθυνθήκαμε ως Ε.Σ.Ο. για την ένωση του πατριωτικού χώρου δε συμπεριλαμβάνεται η Χρυσή Αυγή.

Εξ’ αρχής, βέβαια, είχαμε επισημάνει ότι αφενός η Χ.Α. αυτοαποκλείστηκε από μία τέτοια προοπτική υπό το δόγμα της «εναντίον όλων» – ανεξαιρέτως, ως φαίνεται – και αφετέρου ότι τα λάθη συμπεριφορών του παρελθόντος εκ μέρους της δεν είναι δυνατόν να κρατούν σε πολιτική ομηρία τον πατριωτικό χώρο, αποτρέποντας την ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού πατριωτικού κινήματος. Όπως φαίνεται ωστόσο, η Χρυσή Αυγή κάνει τα πάντα για να δικαιώσει αυτήν μας την απόφαση.

Αφήσαμε να περάσει λίγος χρόνος από την υπερψήφιση της υποψηφιότητος της Βασιλικής Θάνου για την Προεδρία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, διότι κρίναμε ανεπαρκείς τις αιτιάσεις του εισηγητού της Χρυσής Αυγής στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κ. Αϊβατίδη. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε αιτιολογήσει την στήριξη στην υποψηφιότητα Θάνου στο γεγονός ότι οι δικαστικοί συνοδεύονται από το ένα θετικό στερεότυπο που τους καθιστά αναμφισβήτητα αμερόληπτους, αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Σοβαρά τώρα; Η τοποθετημένη από τον ΣΥΡΙΖΑ υπηρεσιακή πρωθυπουργός το Σεπτέμβριο του 2015 και στενή συνεργάτις, προϊσταμένη του νομικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, αμερόληπτη, αντικειμενική και ανεξάρτητη; Μια θιασώτρια της σοσιαλιστικής λαίλαπας που υφιστάμεθα, είναι η καλύτερη για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρήσεων; Μια δικαστικός που μηνύθηκε για δωροληψία και δε δικάστηκε επειδή ο μηνυτής απέθανε, είναι ο καλύτερος εκπρόσωπος του «θετικού στερεοτύπου»;

Μάταια περιμέναμε κάποιες περαιτέρω εξηγήσεις. Η Χρυσή Αυγή αρκέστηκε στον ορυμαγδό της επικαιρότητος για να σβήσει στο χιόνι άλλη μία από τις πολλές ύποπτες εκπτώσεις της. Και δε χρειάζεται καν να επικαλεστούμε τα λεγόμενα μικροστελεχών της, που δικαιολογούνται παπαγαλίζοντας ότι το κόμμα «ευρίσκεται υπό καθεστώς ομηρίας», λόγω των κατηγοριών που το βαρύνουν. Είναι ηλίου φαεινότερο: Ο πατριωτισμός της Χρυσής Αυγής έχει όρια και αυτά ορίζονται από μία συνδιαλλαγή με το σύστημα, σχετιζόμενη προφανώς με την έκβαση μίας δίκης. Μιας δίκης, όπου ο απόλυτος άρχων είναι ένας εκφραστής των «θετικών στερεοτύπων». Αυτά είναι προφανέστατα και τα όρια του… «Εναντίον Όλων».

Το Ε.Σ.Ο. επισημαίνει ότι Αντισυστημισμός δε σημαίνει ούτε απομονωτισμός ούτε αυτοπεριθωριοποίηση αλλά ούτε και τυφλή υπακοή στα κελεύσματα ενός προσωποπαγούς μηχανισμού, που ως μοναδικό στόχο του έχει την αυτοσυντήρησή του μέσω αδιαφανών διαδικασιών και μυστικών συμφωνιών. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για ιδεολογικές εκπτώσεις και οριοθέτηση του πατριωτισμού. Διαφορετικά, θα πρέπει να προχωρήσουμε στην παραδοχή ότι αυτοί τους οποίους όλοι κατηγορούμε ότι συνδιαλέγονται με το σύστημα, ίσως είχαν τα δικά τους αντικίνητρα που τους έφεραν σε θέση αδυναμίας και υποχωρήσεων.

Εν κατακλείδι, η πολιτική ανάπτυξη της Χ.Α. στηρίχτηκε ακριβώς στην εικόνα του ασυμβίβαστου που πρόβαλε κατά κόρον, πότε με ψευτομαγκιές σε λαϊκές αγορές και πότε με τηλεοπτικές σφαλιάρες. Δεν είναι δυνατόν, λοιπόν, σήμερα να συνδιαλέγεται με την εξουσία αποζητώντας μία εύνοιά της. Και είναι φανερό πια σε όλους μας, μετά από έξι χρόνια άκαρπης κοινοβουλευτικής παρουσίας της Χρυσής Αυγής, ότι ακόμη και αν τα ποσοστά της μεγαλώσουν, το μόνο που έχουμε να περιμένουμε είναι να μεγαλώσει και το τέλμα στο οποίο το κόμμα αυτό έχει βυθίσει όλη την πατριωτική δυναμική των Ελλήνων.

Comments


 • Υ.Γ – σαν συνεχεια του προηγουμενου σχολιου μου – με λιγα λογια..μπατε σκυλοι αλεστε και τιποτα μην δωσετε!

 • ..αρθρο “13” του συνφωνου των Πρεσπων ΙΣΟΝ

  …βοθρολυματα βορειας,κεντρικης Ευρωπης και Βαλκανιων κολυμπουν μαζι μας σ,ολες τις παραλιες τουλαχιστον του Θερμαϊκου και ”περικλειστοι” να ελλιμενιζονται οπου θελουν κανοντας ο`τι θελουν… [βλεπε ενωση Δουναβη-Θεσ/νικης] και να κλεβουν οχι μονον τον θαλασσιο πλουτο των”περιγελαστων”…και πολα αλλα ταπεινοτικα, αισχρα , ατιμα και αδικα.

 • …κυριοι ολοι ε π ε σ θ α ι της ΧΑ κατι σαν ..γενοσημα…του πραγματικου, η παραγωγα του… Λιγο σεβασμο στο μονο κομα που το κυνηγουν θεοι και δαιμονες κρυφα και φανερα!

 • Κύριε Δημήτρη Χρόνια πολλά, καλή χρονιά. Μήπως ο τρόπος έκφρασής σας είναι κάπως αναιδής; Μήπως γνωρίζετε κανέναν που να είναι χαμηλότερα από τό επίπεδο τό δικό σας και εκφράζεστε έτσι; Δέν σέβεστε τούς συνανθρώπους σας, τους συνέλληνες, τους αγνούς πατριώτες που βάζουν μπροστά τα στήθη τους γιά τήν ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ και που όλοι οι άλλοι αποσκοπούν σέ προσωπικά συμφέροντα, συμφέροντα οικονομικά.

  Στό f/b θά μέ βρείτε στο, Δημήτριος Σισμάνογλου, εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα γιά τη ΧΑ.

 • Καλό θα είναι,οι εξηγήσεις να δίδονται με κόσμιο τρόπο,αποφεύγοντας απαξιώσεις προσώπων και οργανώσεων,διότι,όπως και να το κάνουμε,όλοι στον ίδιο πατριωτικό,εθνικιστικό χώρο κινούμεθα. Πολλές φορές,ιδιαίτερες συνθήκες μας αναγκάζουν να εφαρμόζουμε τό Μαρξιστικό δύο βήματα μπροστά,ένα βήμα πίσω….Μάλλιστα,όταν οι κατηγορίες είναι σε προσωπικό επίπεδο με αποτέλεσμα φυλακίσεις και ταλαιπωρίες,δικαιολογείται κάποια στασιμότητα ή και οπισθοχώρηση..Είναι θέμα τακτικής και όχι ά4νησης τού πιστεύω…

 • Σωστή η ανάλυση σας αλλά εγώ θα πρότεινα απευθείας και σε αρχηγών αξίωμα μια πρόσκληση προς τη Χρυσή Αυγή και να παρουσιαστούν αμφοτεροθεν τα σημεία συνάντησης η διαφοροποίησης.

 • Η καθόλα αξιόλογη προσπάθειά σας, δεν πρέπει να ενέχει φοβίες. Κακώς δεν απευθυνθήκατε στην Χρυσή Αυγή. Πρέπει να σεβαστούμε όλους όσους την έχουν ψηφίσει. Η Ενιαία Μεγάλη Πατριωτική Παράταξη την μπορεί την σύνθεση. Στην Συνέργεια για την Ελλάδα, έχουν και οι Χρυσαυγίτες την δική τους ειδική ικανότητα να καταθέσουν που δεν την έχουν οι υπόλοιποι. Η Πατρίδα, μας θέλει και μας χρειάζεται όλους.
  Απλά η δική μου ταπεινή άποψη θέλει αυτούς “τους όλους” με κοινό νου και καθαρή συνείδηση.
  Σας εύχομαι Καλή Χρονιά και ευόδωση της δύσκολης προσπάθειάς σας.
  Μιχάλης Χαραλαμπίδης
  Εκφραστής του Κινήματος
  Λιοντάρια – Συνέργεια για την Ελλάδα.

 • Εσεις οι πουθενά και τίποτα γωνία που τολμάτε να πιάνετε στο στόμα σας τη Χ.Α. καλά θα κάνετε να πιείτε μπόλικο ξύδι.

  • Δε γνωρίζαμε ότι το πολιτικό κόμμα έχει το αλάθητο του Πάπα κ είναι υπεράνω κριτικής..σε κάθε περίπτωση πιείτε εσείς 1 τόνο ξύδι να χωνέψετε τις αμέτρητες κολοτούμπες που έχει κάνει η ηγεσία στο όνομα του εθνικοσοσιαλισμού -εθνικισμού- πατριωτισμού η ό,τι άλλο διακηρύσσετε ότι πιστεύετε αυτήν την εβδομάδα…γιατί κάτι σαν τα μόνα ζυγά του δακτυλίου αλλάζουν οι απόψεις σας από το καιρό που η δύστυχη πατρίδα και ο Εθνικισμός καπελώθηκε από έμμισθους ιδεολόγους σαν κ του λόγου σας.

 • Μπράβο κύριοι μόνο πατριώτες στο κόμμα που να αγαπάνε την πατρίδα μας την σκλαβομενη. Ελευθερία θέλουμε και έργα. θέλει δουλειά και ειλικρίνεια. Αυτοί που θα αναλάβουν και εμείς θα είμαστε εκεί κοντά τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΛΎ ΣΑΤΡΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ

Αφήστε μια απάντηση


Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.