Τρίτη, 16 Απριλίου 2024
Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ


Επτά κόμματα στο δρόμο για την ένωση

Πραγματοποιήθηκε την 19/12/2018, στην Αθήνα, η 2η Συνάντηση της Α’ Φάσεως ενεργειών του Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου (Ε.Σ.Ο.), με σκοπό την…

ΑΠΟ:Εθνικό Συντονιστικό Όργανο , κατηγορία: Δελτία Τύπου , ΗΜ/ΝΙΑ: 21/12/2018 Ετικέτες: , , ,

Πραγματοποιήθηκε την 19/12/2018, στην Αθήνα, η 2η Συνάντηση της Α’ Φάσεως ενεργειών του Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου (Ε.Σ.Ο.), με σκοπό την πολιτική συσπείρωση το δυνατόν περισσοτέρων κομμάτων του πατριωτικού χώρου.

Υπενθυμίζουμε, ότι κατά την πρώτη συνάντηση, την 17η Νοεμβρίου, δρομολογήθηκε η συνεργασία των κομμάτων «Πατριωτική Ριζοσπαστική Ένωση» (ΠΑΤ.ΡΙ.Ε), «Εθνικό Μέτωπο» και «Πατριωτικός Σύνδεσμος» με την παρουσία των επικεφαλής των ανωτέρω φορέων, κ.κ. Ελευθερίου Συναδινού, Εμμανουήλ Κώνστα και Ιωάννη Μαλταμπέ αντιστοίχως.

Κατά τη συνάντηση της 19ης Δεκεμβρίου, οι ανωτέρω εκπροσωπήθηκαν από τον κ. Ελευθέριο Συναδινό, Πρόεδρο της ΠΑΤ.ΡΙ.Ε., ενώ παρέστησαν και οι εξής πολιτικοί φορείς: 1) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ διά του κ. Γεωργίου Αϋφαντή, 2) ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – διά του κ. Οδυσσέως Τηλιγάδα (εκπρόσωπος), 3) ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ διά του κ. Βασιλείου Στίγκα και 4) ΚΙΝΗΜΑ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – Γεώργιος Κατσουράκης.

Το Ε.Σ.Ο. εκπροσωπήθηκε από τους κ.κ. Παναγιώτη Δούμα, Μιλτιάδη Κρεμμύδα και Γεώργιο Σαγιά.

Η συζήτηση διεξήχθη σε καλό κλίμα, καθώς υπήρξε ομόφωνη η παραδοχή της ανάγκης για τη συγκρότηση ενός ενιαίου πολιτικού σχήματος. Εξηγήθηκε περιληπτικώς το σκεπτικό της προσπάθειας και έγινε ενημέρωση για τα έως τώρα πεπραγμένα, καθώς και για τις εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί. Συζητήθηκαν θέματα που θα μπορούσαν να αποτελούν κοινή βάση συνεργειών, αλλά και τεχνικά ζητήματα, που χρήζουν περαιτέρω συζητήσεων και επεξεργασίας από τους ενδιαφερομένους φορείς.

Επισημάνθηκε δε, ότι το κόμμα «Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητος», βάσει αποφάσεως της Κεντρικής του Επιτροπής, δε θα συμμετάσχει συλλογικά στις διεργασίες, ωστόσο τα ηγετικά στελέχη του στη Βόρειο Ελλάδα παραιτήθηκαν ή θα παραιτηθούν για να ενταχθούν ως πρόσωπα στο σχήμα. Αυτό αναμένεται να συμβεί και με άλλες προσωπικότητες του χώρου που δεν ανήκουν προς ώρας σε κάποιον φορέα.

Με τη συνάντηση αυτή ολοκληρώθηκε η Α’ Φάση των ενεργειών του Ε.Σ.Ο. για την πολιτική συνένωση του πατριωτικού χώρου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη σύγκλιση επτά τουλάχιστον πολιτικών φορέων. Καθήκον μας πλέον είναι να υποστηρίξουμε το αποτέλεσμα των ενεργειών μας για την ολοκληρωτική επίτευξη της πολιτικής συνεργασίας των κομμάτων που συμμετείχαν στις ανωτέρω διεργασίες. Σε αυτήν την περίοδο, το Εθνικό Συντονιστικό Όργανο θα είναι αυτό που θα κυρώσει αυτήν την συνεργασία ως εγγυητής της τηρήσεώς της, ώστε να διαφυλαχθεί η ακεραιότητα του εγχειρήματος και να προστατευθούν τόσο οι συμμετέχοντες φορείς όσο και οι Έλληνες πατριώτες και εθνικιστές που θα το πλαισιώσουν.

Μετά την εορταστική περίοδο, το Ε.Σ.Ο. θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου, όπου θα ανακοινωθεί ποια θα είναι η επόμενη φάση της δράσεώς του, ενώ θα κατατεθεί ο απολογισμός των ενεργειών από την πρώτη σύγκλησή του, τον περασμένο Ιούλιο. Θα δοθούν απαντήσεις για πρόσωπα και φορείς που είτε αναγνώρισαν την προσπάθειά μας είτε την απεμπόλησαν, συμβάλλοντας αμέσως ή εμμέσως στην αποτροπή της δημιουργίας ενός σύγχρονου ελληνικού πατριωτικού κινήματος, όπως οι συνθήκες και οι συγκυρίες στην πατρίδα μας το επιτάσσουν.

“H IΣXYΣ EN TH ENΩΣEI”!

Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά

Το Εθνικό Συντονιστικό Όργανο

Comments


 • Εύχομαι η προσπάθειά σας να στεφθεί μ επιτυχία διότι ο μεγάλος κατακερματισμός τού χώρου μας έφερε την πατρίδα μας στην σημερινή τραγική κατάσταση της.

 • Αγαπητέ κε Σαγιά Καλή Χρονιά
  Προεδρεύω της Συντονιστικής Επιτροπής του ΚΙΝΗ.Σ.Α. που δεν έχει ακόμη την υπόσταση κόμματος. Αν ενδιαφέρεστε και για μή-κόμματα μπορώ να θέσω το θέμα της συνεργασίας μας στην Επιτροπή μας.
  Μπορείτε να μας δείτε στο http://www.kinisa.gr

 • Δεν γνωρίζω πόσο σοβαρή είναι η προσπάθειά σας και σε ποιό βαθμό είστε διατεθειμένοι να δημιουργήσετε ένα ενιαίο πατριωτικό μέτωπο αυτή τη φορά. Απο τις μέχρι τώρα προσπάθειες που έχουν γίνει κατά καιρούς, δεν νομίζω οτι υπάρχει η ωριμότητα και η σοβαρότητα των “ανησυχούντων” για να παρουσιάσουν ενα αξιόπιστο εκλογικό σχήμα το οποίο θα πείσει.
  Έχω εκφράσει κατά καιρούς σε διάφορους τη γνώμη μου, αλλά δεν είχε αποτέλεσμα, γι’ αυτό
  και δεν συγκροτήθηκε μέχρι τώρα κάποιο αξιόπιστο σχήμα. Φοβάμαι οτι το ίδιο θα συμβεί και τώρα, διότι γνωρίζω τις αιτίες του…”κακού”. Εγω δεν συμμετέχω, αλλά εαν θέλετε τη γνώμη μου, καλέστε με την άλλη φορά για να την παρουσιάσω.
  Μανώλης Καλλιγιάννης. Σχης(ΠΒ)ε.α(ΣΣΕ-65). Πρόεδρος του Κομματος Φιλελευθέρων.

 • Συγχαρητήρια για την προσπάθεια πού γίνεται, εύχομαι ολόψυχα νά πετύχει γιατί μόνον ενωμένοι γνήσιοι πατριώτες Ελληνες θά μπορέσουν να νικήσουν την λελαπα πού διεπει την Ελλάδα μας τίς τελευταίες δεκαετίες. Εύχομαι ο καθένας μας να δεί τόν εαυτόν του εθελοντή για νά υπηρετήσει την πατρίδα καί νά αφήσουμε όλοι το εγώ μας έξω από την πόρτα για νά πετύχει τούτος ο ιερός σκοπός για νά μπορέσουμε να πάρουμε την Ελλάδα μας πίσω σάν Ελληνες καί νά υπερασπιστούμε τά άγια χώματα τής πατρίδος μας. Όλοψυχα εύχομαι καλή επιτυχία, καλές γιορτές σε όλους καί σέ όλες. Ο Θεός μαζί σας πάντοτε.

 • Ο περισσότερος κόσμος του πατριωτικού – εθνικού και ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ χώρου περιμένει αυτή την ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ !!!!!

 • ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ Η ΚΛΕΨΎΔΡΑ ΛΗΓΕΙ, ΣΥΝΕΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΄΄ΕΟΡΤΕΣ΄΄.ΠΡΟΕΧΕΙ Ο ΙΕΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ…

  • Λάμπρο, συμφωνούμε. ‘Ενα παλαιότερο σύνθημα του εθνικιστικού κινήματος έλεγε: Αγώνας χωρίς διακοπές”. Αυτό συμβαίνει από τινές εξ ημών εδώ και χρόνια. ”’Οσοι ζωντανοί”, καλώς να ορίσουν στον κοινό αγώνα.

 • Θερμά συγχαρητήρια στο ΕΣΟ και τα συμμετέχοντα κόμματα. Λυπάμαι που κάποια πατριωτικά κόμματα δεν αντελήφθησαν ή δεν θέλησαν να αντιληφθούν την επιτακτική ανάγκη της συνεργασίας του πατριωτικού χώρου. Επέλεξαν την μοναχική πορεία με αμφίβολα αποτελέσματα και εις βάρος του Εθνικού Συμφέροντος. Εύχομαι και ελπίζω να αλλάξουν σύντομα γνώμη. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΦΑΛΑΓΓΑ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ με δεκάδες στελέχη και μέλη προερχόμενα από τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ εντάσσεται στην προσπάθεια του ΕΣΟ.

  • κ. Βαλασίδη, τα λόγια σας τιμούν την προσπάθεια. Καλωσορίζουμε τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΦΑΛΑΓΓΑ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ στην κοινή προσπάθεια για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό!

 • Μαζί σας! Θα βοηθήσω παντί τρόπω..

  Μπόλης Θάνος
  τέως Γραμματέας Νεολαίας ΛΑΟΣ
  (2012)

 • Είμαστε όλοι εδώ! Δίπλα σας, για να πετύχουμε όραμα πολλών ετών: Συσπείρωση!!!
  Η βοήθειά του κάθε ενός ξεχωριστά είναι απαραίτητη! Είμαι στη διάθεσή σας για να βοηθήσω σε Κορινθία, Β’ Πειραιως και Νήσοι και Αθήνα

  • Να είσαι καλά Χάρη, σ’ ευχαριστούμε! Συσπείρωση, συνεργασία, ενότητα. Η προσπάθεια συνεχίζεται και όλοι μπορούμε να προσφέρουμε. Καλώς όρισες!

  • κ. Καθηγητά, αντευχόμεθα Καλά Χριστούγεννα ! Η ήδη ενεργητική υπέρ Πατρίδος παρουσία σας θα βοηθήσει στην όσμωση και στη συνέργεια. Από κοινού η δύναμη όλων μπορεί να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά. Σας ευχαριστούμε !

   • Αγαπητέ κε Σαγιά Καλή Χρονιά (ορθή επανάληψη)
    Προεδρεύω της Συντονιστικής Επιτροπής του ΚΙΝΗ.Σ.Α. που
    δεν έχει ακόμη την υπόσταση κόμματος. Αν σας ενδιαφέρει η συνεργασία μας μπορώ να θέσω το θέμα στην Συντονιστική μας Επιτροπή με θετική εισήγηση εφόσον λάβω πρόσκλησή σας.
    Ι. Κόντος

Αφήστε μια απάντηση


Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.