Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023
Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ


Ε.Σ.Ο. – Απολογισμός Α’ φάσης

Το αίτημα για συσπείρωση, συνεργασία και ενότητα πατριωτών και εθνικιστών είναι υπαρκτό και συνεχώς και πολλαπλώς εκφραζόμενο. Προσπάθειες προς αυτή…

ΑΠΟ:Εθνικό Συντονιστικό Όργανο , κατηγορία: Δελτία Τύπου , ΗΜ/ΝΙΑ: 26/11/2018 Ετικέτες: , ,

Το αίτημα για συσπείρωση, συνεργασία και ενότητα πατριωτών και εθνικιστών είναι υπαρκτό και συνεχώς και πολλαπλώς εκφραζόμενο. Προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση έγιναν κατά το παρελθόν και από διάφορους άλλους συνέλληνες.

Όμως η πολυδιάσπαση των εθνικών δυνάμεων καθώς και η εμφάνιση στον λεγόμενο “χώρο” ατόμων με αμφίβολο πολιτικό παρελθόν -τα οποία επιπλέον επιθυμούν να ηγηθούν-, με ορατή μάλιστα την αρνητική προοπτική να υπηρετήσουν το “κόμμα των πολιτικών κομμάτων” που πολλά εκ των κομμάτων της Βουλής συναποτελούν, έκανε επιτακτική την ανάγκη μιας δυναμικής ενωτικής πρωτοβουλίας.

Το τρίτο δεκαήμερο Ιουλίου 2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση πατριωτών και εθνικιστών για το σκοπό αυτό. Μετά από ανάλυση δεδομένων και διάλογο υπέρ ενότητος για το καλό τού έθνους μας και των Ελλήνων, συναποφασίσθηκε η οργάνωση και προώθηση ενωτικής πρωτοβουλίας και ο τρόπος εξέλιξής της.

Το βασικό στοιχείο προβληματισμού ήταν -και είναι- η εξεύρεση τρόπου άμεσου, εφικτού και υλοποιήσιμου ώστε να σταματήσει ο εθνικός κατήφορος και οι εθνικές ήττες, να αφυπνισθεί ο ελληνικός λαός, να υπάρξει σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης και πολιτικής αντεπίθεσης και να δοθούν πολιτικώς νικηφόροι αγώνες υπέρ Ελλάδος και Ελλήνων. Εντός αυτού του πλαισίου, κρίθηκε ότι η συνεργασία κομμάτων, κινημάτων, φορέων και προσωπικοτήτων που ενεργοποιούνται προς αυτή την κατεύθυνση, είναι αναγκαία και απαραίτητη. Συνεπώς, πρυτάνευσε η λογική να προταχθούν όσα σημεία, στοιχεία και θέσεις μπορούν να λειτουργήσουν ενοποιητικά και όχι όσα θα μπορούσαν να λειτουργήσουν διχαστικά και μη συγκολλητικά. Πρυτάνευσε η λογική “Η ισχύς εν τη ενώσει”.

Το ανωτέρω -αδρομερώς περιγραφόμενο- εγχείρημα κρίθηκε ότι κατ’ αρχάς πρέπει να προωθηθεί εκ των ενόντων. Η προσπάθεια ονομάστηκε Εθνικό Συντονιστικό Όργανο (Ε.Σ.Ο.), επελέγησαν τακτικές υλοποίησης και ετέθησαν χρονοδιαγράμματα.

Σημαντικό βήμα ήταν η στόχευση για συγκέντρωση λίγων δεκάδων υπογραφών υπέρ ενότητος από ανθρώπους που φανερά και επωνύμως κάνουν εθνικό αγώνα. Ο στόχος υπερκαλύφθηκε με την συγκέντρωση -σε μικρό χρονικό διάστημα- υπερδιακοσίων υπογραφών από ανθρώπους που είτε ανήκουν σε ήδη υπάρχοντα κόμματα είτε αγωνίζονται εκτός κομμάτων, οι οποίοι συνυπέγραψαν κείμενο υπέρ ενότητας.

Έπειτα, μετά από ευρύτερη διαβούλευση, αποφασίστηκε σε ποιούς θα επιδοθεί το περί ενότητος κείμενο σε πρώτη φάση. Συνεκτιμήθηκε ότι κάποια κόμματα και φορείς είχαν ήδη εκφράσει δημοσίως τη θέση τους περί συνεργασιών ή μη (π.χ. Χρυσή Αυγή) γεγονός που έγινε σεβαστό. Κατόπιν, ορίσθηκαν εκπρόσωποι επίδοσης του κειμένου σε επικεφαλής κομμάτων και κινημάτων βάσει τεθέντων κριτηρίων και σημειώθηκε πως θα ακολουθήσουν και άλλες φάσεις με βάση τα προταθέντα.

Επιδόσεις κατέστη εφικτό να γίνουν (λαμβάνοντας υπ’ όψιν και χωροχρονικές παραμέτρους) από τους αυτοδιοικητικούς Ι. Κουριαννίδη (υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης), Μ. Κρεμμύδα (πρ. υποψήφιο Αν. Αττικής), Χ. Μιχαλακόπουλο (δημ. σύμβουλο Δήμου Πύργου) και Γ. Σαγιά (δημ. σύμβουλο Δήμου Λαμιέων). Ο μεν πρώτος επέδωσε στους κ. Ελευθέριο Συναδινό (ΠΑΤ.ΡΙ.Ε.), κ. Ν. Βασιλειάδη (ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ), κα Δ. Ρετσινά Φωτεινίδου (για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ), κ. Δ. Βαλασίδη (για το ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ), κ. Γ. Σύρπη (ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ), κ. Στ. Παπαθεμελή (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ), οι δε άλλοι τρεις στους κ. Γ. Καρατζαφέρη (ΛΑ.Ο.Σ.), κ. Εμμανουήλ Κώνστα (ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ), κ. Β. Καπερνάρο (ΡΙΖ.Ε.Σ.), κ. Π. Δούμα (για τη ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ), ενώ ο κ. Μιχαλακόπουλος επέδωσε στους κ. Ι. Μαλταμπέ (ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ) και Ν. Νικολόπουλο (ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ).

Παραλλήλως, έγιναν προσπάθειες επικοινωνίας και με άλλους επικεφαλής, οι οποίοι εντέλει ενημερώθηκαν με ηλ/κή αλληλογραφία (π.χ. ΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΥΝΕΧΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ κ.ά.). Τέλος, ορίστηκε εγκαίρως η πόλη, η ημερομηνία και η ώρα της συναντήσεως για όλους όσοι είχαν ενημερωθεί για την α’ φάση και θα έδειχναν ενδιαφέρον.

Εξ αυτών, το κόμμα της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ απάντησε ταχέως και υπευθύνως, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν επιθυμούσε να συμμετάσχει στη συγκεκριμένη διαδικασία (η πλήρης απάντηση στην ιστοσελίδα της Ελεύθερης Πατρίδας).

Ακολούθως, οι κ. Ελ. Συναδινός, Εμμ. Κώνστας και Ι. Μαλταμπές επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στη συνάντηση. Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας εξουσιοδότησε τον κ. Γ. Τσακίρη να τον εκπροσωπήσει (αυτό όμως δεν έγινε αποδεκτό αποκλειστικά και μόνο για λόγους δεοντολογίας διότι είχε οριστεί εκπροσώπηση αποκλειστικά και μόνο από τον επικεφαλής κάθε κόμματος). Ο επικεφαλής του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ είχε πραγματικό προσωπικό θέμα. Ο κ. Παπαθεμελής δήλωσε με εύσχημο τρόπο προφορικώς την μη επιθυμία συμμετοχής του. Ο κ. Τ. Μπαλτάκος απάντησε μία φορά σε επικοινωνία μέσω μηνύματος για περαιτέρω επικοινωνία και μετά δεν υπήρξε συνέχεια επικοινωνίας. Ο κ. Γ. Καρατζαφέρης επικοινώνησε διά τηλ/κού μηνύματος και ενημέρωσε πως την ίδια ημέρα θα υποδεχθεί στελέχη άλλης χώρας. Πέραν τούτων, ουδείς άλλος από τους ενημερωθέντες προέβη σε επικοινωνία σχετική με το θέμα.

Η συνάντηση για την ολοκλήρωση της α’ φάσης πραγματοποιήθηκε -χωρίς αποκλίσεις από τα ορισθέντα- στην Αθήνα στις 17/11/2018 και ώρα 11η πρωινή σε κατάλληλο χώρο και εξελίχθηκε σε τρία στάδια συζητήσεως. Το Εθνικό Συντονιστικό ´Οργανο εκπροσωπήθηκε στα δύο στάδια της συζητήσεως από τους κ. Μ. Κρεμμύδα, Χ. Μιχαλακόπουλο, Σπ. Παπαδόπουλο και Γ. Σαγιά, ενώ στο τρίτο στάδιο προσετέθη και ο Π. Δούμας. Στο τέλος, κατόπιν εγκρίσεως των επικεφαλής προσκεκλημένων που παρέστησαν τιμώντας την ενωτική πρωτοβουλία του Ε.Σ.Ο. (κ. Συναδινός, κ. Κώνστας, κ. Μαλταμπές), επετράπη σε φίλους του Ε.Σ.Ο. -οι οποίοι ήταν παρόντες για λόγους υποστηρίξεως της συναντήσεως- να τοποθετηθούν εν τάχει για το θέμα.

Μετά το πέρας της συναντήσεως και κατόπιν της σύμφωνης γνώμης όλων όσοι παρέστησαν, κυκλοφόρησε το εξής δελτίο τύπου: (Δελτίο Τύπου της 17/11/2018 / Η αρχή έγινε).

Το Εθνικό Συντονιστικό ´Οργανο (Ε.Σ.Ο.) θα συνεχίσει την πρωτοβουλία του για συσπείρωση, συνεργασία και ενότητα πατριωτών και εθνικιστών προχωρώντας στη β’ φάση ενεργειών, σημειώνοντας πως δηλώσεις τρίτων για “απορροφήσεις” κομμάτων και κινημάτων από τα κόμματά τους, δείχνουν μάλλον ιδιοτέλεια και φαίνεται πως δεν βοηθούν την υπόθεση των συνεργασιών υπέρ τού εθνικού σκοπού.

Οι ενέργειες του Ε.Σ.Ο. για τη νέα φάση έχουν πολλαπλές στοχεύσεις. Μεταξύ αυτών, θεωρούνται κομβικές η επικοινωνία και με άλλα κόμματα, κινήσεις, φορείς και προσωπικότητες, η ανάπτυξη και ο συντονισμός κοινών δράσεων και -βεβαίως- η σύγκλιση δυνάμεων για στρατηγική στόχευση συντάξεως ενός εθνικού σχεδίου για έξοδο της Ελλάδος από την κρίση και η δημιουργία ευοίωνης προοπτικής των Ελλήνων.

“Η ισχύς εν τη ενώσει”!

Για το Ε.Σ.Ο.

Comments


 • Καλησπέρα σας. Σήμερα ανακοινώθηκε κοινή εκλογική κάθοδος του Καμμενου του Καρατζαφέρη του Βελοπουλου και του Κρανιδιωτη. Πως το κρίνετε; Πιστεύετε θα ακολουθήσουν και άλλοι; Εγώ προσωπικά το εύχομαι. Αν και τον Βελοπουλο δεν τον έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση. Ανήκω στο ΛΑ. Ο. Σ και έχω άποψη αλλά τέλος πάντων. Θεωρώ πως είναι ένα βήμα. Πρέπει να παραμερισουμε τις οποίες διαφορες μας και να προχωρήσουμε. Σας ευχαριστώ πολύ.

  • Παρακολουθούμε τις εξελίξεις κι εμείς από την πλευρά μας. Αίσθηση μας είναι πώς οι συγκεκριμένες δηλώσεις απέχουν πολύ από επίσημες αναγγελίες συνεργασίας των πολιτικών φορέων που αναφέρετε. Παρατηρούμε επίσης πώς κανένας άλλος από τους φερόμενους ως συνεργαζόμενους φορείς δεν επιβεβαίωσε τις δηλώσεις αυτές, ενώ ο κος Κρανιδιώτης έχει κάνει σχετική διάψευση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook χθες. Το ΕΣΟ τοποθετείται πάνω σε γεγονότα και όχι σε φημολογίες ή πιθανόν επικοινωνιακά παιχνίδια. Ίδωμεν.

 • Καλημέρα σας
  Λαμβάνω τακτικά τις ενημερώσεις σας στο ikontos2017@gmail.com
  και σας ευχαριστώ επειδή με απασχολεί ιδιαιτέρως η ενότητα των πατριωτικών δυνάμεων ενόψει των εθνικών και οικονομικών κινδύνων που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας αν δεν δημιουργηθεί τρίτος πατριωτικός κομματικός πόλος δεδομένης της ενδοτικής πολιτικής όλων σχεδόν των κομμάτων της Βουλής.
  Θέλω να σας ενημερώσω για μια δική μου ιδέα πού η υλοποίησή της της βρίσκεται σε αρχικό στάδιο μήπως και σας ενδιαφέρει κάποια συνεργασία επ΄αυτής.
  Η ιδέα είναι , παράλληλα με τις αρχηγικές διαπραγματεύσεις που φαίνεται να καρκινοβατούν, να δημιουργηθούν ομάδες εργασίες με πολύ συγκεκριμένο έργο εκπόνησης κυβερνητικού σχεδίου για την επίλυση καλώς ορισμένου προβλήματος π.χ. του μεταναστευτικού-εποικιστικού. Οι ομάδες αυτές όπως έχω προτείνει με αλληλογραφία και συσκέψεις αλλά και δημόσιες ανακοινώσεις σε εκδηλώσεις πρέπει να αποτελούνται από εκπροσώπους παρατάξεων με κατάλληλη εξειδίκευση και που είναι διατεθειμένοι να εργαστούν τεχνοκρατικά και εθελοντικά απαλλαγμένοι από αρχηγικούς ανταγωνισμούς και τακτικισμούς.
  Σημειωτέον ότι τα αποτελέσματα τέτοιων ομάδων θα είναι πολύ χρήσιμα για την ταχεία ανταπόκριση στα προβλήματα που θα κληθεί να επιλύσει μια Πατριωτική Κυβέρνηση αν ποτέ πάρει την εξουσία.
  Αν αυτό σας ενδιαφέρει μπορούμε να το συζητήσουμε περαιτέρω.
  Με εκτίμηση
  Ιωάννης Κόντος, ομότιμος καθηγητής Τεχνητής Νοημοσύνης του ΕΚΠΑ
  Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του ΚΙΝΗ.Σ.Α
  (www.kinisa.gr)

  • Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας και χαιρόμαστε διπλά που το ανιδιοτελές του ΕΣΟ εκφράζει πάρα πολλούς ανθρώπους. Πολύ περισσότερους από αυτούς έχουν ανοικτά υπογράψει το σχετικό ψήφισμα. Σημειώνουμε τα στοιχεία σας και θα κινηθούμε για τα περαιτέρω λίαν συντόμως.

 • Συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνετε.
  Έχω να καταθέσω μία πρόταση, βασισμένη στην τελευταία παράγραφο του παρόντος άρθρου: Η επόμενη επικοινωνία θα ήταν καλό να γίνει με όσους υπέγραψαν ηλεκτρονικά το κείμενο υπέρ ενότητος. Αυτές οι υπογραφές ήταν το εφαλτήριο για την επίτευξη του στόχου, που δεν είναι άλλος από την συσπείρωση.
  Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα αφ’ ενός την γνωριμία μεταξύ μας και αφ’ ετέρου την ανταλλαγή απόψεων και αντιλήψεων. Μπορεί να βγει κάτι καλό από όλο αυτό. Κατανοώ τα προβλήματα που έχει μία τέτοια πρόσκληση (οικονομικά, γεωγραφικά κλπ), αλλά είναι υψίστης σημασίας η ενότητα, αρχικά, όλων εμάς που θέλουμε την ενότητα.
  Είμαι στη διάθεσή σας για ό,τι χρειαστείτε, καθώς πιστεύω ότι η ενότητα είναι αυτό που λείπει από τον “χώρο” εδώ και δεκαετίες.

  • Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Το ΕΣΟ τρέχει πάρα πολλές παράλληλες δραστηριότητες, αφανείς για την ώρα. Η πρότασή σας για άμεση επικοινωνία ή/και συνεύρεση των ανθρώπων που έχουν υπογράφει το ψήφισμα, δεν σας κρύβουμε πως είναι κάτι που απασχολεί κι εμάς. Να είστε βέβαιος ότι, από τη στιγμή που παρακολουθείτε με ευλάβεια τις ενέργειες και προσπάθειες του ΕΣΟ, θα ενημερωθείτε έγκαιρα για τις μελλοντικές μας ενέργειες. Στον αγώνα για την σωτηρία της Πατρίδος και του Έθνους, δεν περισσεύει κανείς.

Αφήστε μια απάντηση


Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.