Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024
Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ


Βόρειος Ήπειρος Γη Ελληνική

Η δολοφονία του ´Ελληνα Κωνσταντίνου Κατσίφα από Αλβανούς κατ’ εντολήν του αλβανικού κράτους στο Βουλιαράτι της Βορείου Ηπείρου, ανήμερα της…

ΑΠΟ:Εθνικό Συντονιστικό Όργανο , κατηγορία: Δελτία Τύπου , ΗΜ/ΝΙΑ: 29/10/2018 Ετικέτες: , , ,

Η δολοφονία του ´Ελληνα Κωνσταντίνου Κατσίφα από Αλβανούς κατ’ εντολήν του αλβανικού κράτους στο Βουλιαράτι της Βορείου Ηπείρου, ανήμερα της εθνικής μας εορτής της 28ης Οκτωβρίου, γιατί θέλησε να υπερασπιστεί την ελληνική σημαία στις πατρογονικές μας εστίες, είναι συνέχεια των προηγουμένων εγκληματικών ενεργειών του αλβανικού καθεστώτος.

Φαίνεται πως εντάσσεται σε προσχεδιασμένη προσπάθεια επίθεσης σε αδούλωτους ´Ελληνες της αδιαμφισβήτητης ελληνικής μειονότητας για εκφοβισμό και δείχνει την ταραχή των Αλβανών για το φούντωμα του αιτήματος για αυτονομία, λευτεριά στη Βόρειο ´Ηπειρο και εντέλει ένωση με την μητέρα Ελλάδα.

Για όσους δεν γνωρίζουν αλλά και για όσους κάνουν ότι δεν γνωρίζουν, στην περιοχή Βουλιαράτι που έπεσε νεκρός ένας ακόμη μάρτυρας της λευτεριάς, βρίσκεται το Στρατιωτικό Κοιμητήριο των αδελφών μας Ελλήνων Πεσόντων την περίοδο των νικηφόρων πολέμων μας κατά των Ιταλών εισβολέων και των Αλβανών συμμάχων τους στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι οι περιοχές που ο ένδοξος ελληνικός στρατός απελευθέρωσε από τους κατακτητές και έγινε δεκτός από το αρχαιόθεν και πάντα εκεί αυτόχθον ελληνικό στοιχείο με ελληνικές σημαίες ως απελευθερωτής.

Τιμώντας την ιερή μνήμη των προγόνων μας, όπως κάνουν κάθε χρόνο τα αδέρφια μας στην περιοχή, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας σήκωσε την ελληνική σημαία. Πολλές δεκάδες (ίσως και εκατοντάδες) καθεστωτικοί -και μη- Αλβανοί (μεταξύ αυτών αστυνομικοί και ειδικές δυνάμεις με τη συνδρομή ακόμη και ελικοπτέρου), τα έβαλαν με ΕΝΑΝ! Ακριβώς έτσι: ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΕΝΑΣ! Υπερασπιζόμενος την ελληνική σημαία, έπεσε, ο ΕΝΑΣ, Ο ΕΛΛΗΝΑΣ, “τοις κείνων ρήμασι” πειθόμενος, τιμώντας τους αθανάτους προγόνους μας και περνώντας κι αυτός στο πάνθεον των ηρώων, σήμερα 28η Οκτωβρίου 2018.

Την ίδια στιγμή, αλβανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και εντόπιες παλλακίδες έχουν ανοίξει τη λασπομηχανή και πετούν λάσπη προσπαθώντας να συκοφαντήσουν ΤΟΝ ΕΝΑΝ, δείχνοντας ασέβεια στο νεκρό και στους οικείους του. Αυτοί, που προσπαθούν εδώ και πολλά χρόνια ποικιλοτρόπως να αφανίσουν τον αδιαμφισβήτητο ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου, αυτοί, που επιδιώκουν να εγείρουν διεκδικήσεις εναντίον των ιστορικών δικαίων της χώρας μας, αυτοί, που μονίμως προκαλούν και σκοτώνουν ´Ελληνες, πρέπει να πάρουν σκληρή απάντηση άμεσα από την ελληνική πολιτεία.

Εάν αυτό δε συμβεί, οι ´Ελληνες πατριώτες και εθνικιστές, με ομοψυχία και εθνικό δυναμισμό πρέπει άμεσα να συναντηθούν στους δρόμους του αγώνα και να συμπήξουν εθνικό μέτωπο με πατριωτισμό, ριζοσπαστισμό και ενότητα για ένα δυνατό εθνικό και κοινωνικό κίνημα πολιτικής αφύπνισης, αντίστασης, ανασυγκρότησης και νίκης. Στο όνομα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ´Ελληνες ενωμένοι αγωνιστείτε, τη Βόρειο Ήπειρο μη λησμονείτε! “Η ισχύς εν τη ενώσει”.