Τρίτη, 17 Μαΐου 2022
Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ


Το παρελθόν μας δείχνει το μέλλον

Την 28η Οκτωβρίου 1940 ενωμένοι οι Έλληνες νίκησαν! Με αφορμή την 28η Οκτώβρη 1940 το Εθνικό Συντονιστικό όργανο (ΕΣΟ) τονίζει…

ΑΠΟ:Εθνικό Συντονιστικό Όργανο , κατηγορία: Δελτία Τύπου , ΗΜ/ΝΙΑ: 26/10/2018 Ετικέτες: , , ,

Την 28η Οκτωβρίου 1940 ενωμένοι οι Έλληνες νίκησαν!

Με αφορμή την 28η Οκτώβρη 1940 το Εθνικό Συντονιστικό όργανο (ΕΣΟ) τονίζει την σημασία της επετείου προς όλους τους Έλληνες που δεν είναι άλλο από την ενότητα όλων πατριωτικών δυνάμεων που έχουν υποχρέωση να αγωνισθούν για αυτό τον τόπο που μας παρέδωσαν οι πρόγονοί μας.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε είναι αναγκαίο όλοι οι ευσυνείδητοι Έλληνες πατριώτες και εθνικιστές να αφουγκραστούν τα αιτήματα της κοινωνίας και να ενωθούν για το κοινό καλό.

Όπως σημειώνει και ο Εθνικός μας ποιητής:

Πόσο λείπει, στοχασθείτε,
πόσο ακόμη να παρθεί•
πάντα η νίκη, αν ενωθείτε,
πάντα εσάς θ’ ακολουθεί.

Πριν 78 χρόνια άνθρωποι αγράμματοι που δεν είχαν τελειώσει σχολεία η Πανεπιστήμια, απλοί αγρότες, εργάτες αλλά και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών κάτω από το βλέμμα του Εθνικού ηγέτη Ιωάννη Μεταξά ενώθηκαν για ένα κοινό σκοπό, την σωτηρία του Ελληνικού Έθνους.

Το μήνυμα αυτό σήμερα φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ με τον Ελληνισμό να βάλλεται και να απειλείται πλέον η φυσική του συνέχεια, από την επίθεση της παγκοσμιοποίησης.

Είναι εθνική ανάγκη να παραμερίσουμε το εγώ μας και να εστιάσουμε στο ΕΜΕΙΣ για να κερδίσουμε και αυτή την μάχη προς δόξα του Ελληνισμού. Η ενωμένοι θα νικήσουμε ή χωρισμένοι θα χαθούμε.

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940 – Ζήτω οι Αθάνατοι νεκροί μας!