Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022
Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ


Απολογισμός Συλλαλητηρίου 8/9

Το συλλαλητήριο της 8ης Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη κατέδειξε άλλη μία τραγική πραγματικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την κατάσταση στον πατριωτικό χώρο….

ΑΠΟ:Εθνικό Συντονιστικό Όργανο , κατηγορία: Δελτία Τύπου , ΗΜ/ΝΙΑ: 10/09/2018

Το συλλαλητήριο της 8ης Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη κατέδειξε άλλη μία τραγική πραγματικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την κατάσταση στον πατριωτικό χώρο. Μία πραγματικότητα, την οποία από την αρχή είχαμε επισημάνει και η οποία υπήρξε μία από τα αίτια για να προχωρήσουμε στο εγχείρημά μας:

  1. Δεν υπάρχει συντονισμός, σχέδιο και άρα ούτε αποτέλεσμα στις άτακτες και μάλλον ακέφαλες συναθροίσεις που μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί. Και αυτό, παρά την επιτυχία τους.
  2. Κρίνουμε επιτυχημένο το χθεσινό συλλαλητήριο, στο οποίο προσήλθαν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες. Παρ’ ότι πρόκειται για αισθητά μικρότερο αριθμό από αυτόν του περασμένου Ιανουαρίου, δεν πρέπει να ξεχνάμε το κλίμα τρομοκρατίας, αλλά και την απογοήτευση που προκάλεσε η Συμφωνία των Πρεσπών.
  3. Τα κοινοβουλευτικά κόμματα απουσιάζουν εντελώς από τις κινητοποιήσεις αυτές και τα πατριωτικά κόμματα συμμετέχουν κατά κανόνα δι’ αντιπροσώπων και όχι διά οργανωμένων κινητοποιήσεων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μία άναρχη κατάσταση, η οποία δεν είναι διαχειρίσιμη από τις καλοδεχούμενες συλλογικές πρωτοβουλίες, οι οποίες στερούνται στοιχειώδους εμπειρίας.
  4. Την παραπάνω απαραίτητη εμπειρία, τόσο τα μέλη του Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου όσο και μεγάλη μερίδα των στελεχών των πατριωτικών κομμάτων την διαθέτουν. Αποτελεί ως εκ τούτου για εμάς μονόδρομο, να θέσουμε ως παράλληλο στρατηγικό στόχο τη δημιουργία μίας υπερκομματικής πλατφόρμας εθνικών κινητοποιήσεων, ανάλογη αυτής που επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε για την πολιτική – εκλογική συνεργασία των πατριωτικών κομμάτων.

Ίσως εν τέλει, μέσω και μίας τέτοιας συνεργασίας να προκύψουν και οι απαραίτητες ζυμώσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην πολυπόθητη συσπείρωση. Θα επανέλθουμε με τις προτάσεις μας.

Comments


  • Τιθεμαι ανιδιοτελώς Στην διάθεση Σας για την παιρετερω οργάνωση σας μ ενδιαφέρει Η πατρίδα μου

Αφήστε μια απάντηση


Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.