Κυριακή, 28 Μαΐου 2023
Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ


Η ελληνική κυβέρνηση να πάρει θέση άμεσα απέναντι στην επίσημη τουρκική απειλή

Η ανάρτηση χάρτη από τον κυβερνητικό εταίρο της τουρκικής κυβέρνησης Ντεβλέτ Μπαχτσελί, στον οποίο παρουσιάζεται το μισό Αιγαίο και η…

ΑΠΟ:ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ , κατηγορία: Δελτία Τύπου , ΗΜ/ΝΙΑ: 10/07/2022

Η ανάρτηση χάρτη από τον κυβερνητικό εταίρο της τουρκικής κυβέρνησης Ντεβλέτ Μπαχτσελί, στον οποίο παρουσιάζεται το μισό Αιγαίο και η Κρήτη ως τουρκικά αποτελεί επίσημη επιθετική απειλή η οποία θα έπρεπε ήδη να είχε κινητοποιήσει όλους τους μηχανισμούς ασφαλείας και διπλωματίας της χώρας.
Αντ’ αυτού έχουμε για μία ακόμα φορά τις γνωστές διαρροές από διπλωματικές πηγές για καταδίκη της τουρκικής επιθετικότητας οι οποίες μόνο γέλιο μπορεί να προκαλούν στους επίδοξους εισβολείς.
Το ΕΣΟ ενώνει τη φωνή τη φωνή του με όλες τις υγιείς πατριωτικές δυνάμεις απαιτώντας από την ελληνική κυβέρνηση άμεσες ενέργειες αντιμετώπισης της τουρκικής απειλής οι οποίες θα μπορούσαν να είναι:

1. Καταγγελία του χάρτη στους διεθνείς οργανισμούς (ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, ΕΕ) και απαίτηση καταδίκης του από την τουρκική κυβέρνηση
2. Σε περίπτωση μη καταδίκης (που είναι και το πιο πιθανό) αίτημα στο ΝΑΤΟ για αποπομπή της Τουρκίας, αίτημα στην ΕΕ για διακοπή χρηματοδοτήσεων και αίτημα προς τις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για διακοπή πώλησης όπλων προς την Τουρκία
3. Διακήρυξη προς συμμάχους πως η χώρα μας διατηρεί το δικαίωμα λήψεως προληπτικών μέτρων ώστε να εξασφαλίσει την ασφάλειά της έναντι ενός πιθανού χτυπήματος.
4. Κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων, επικαιροποίηση συστήματος πολιτικής άμυνας, σχεδίων επιστρατεύσεως, ενεργειακών αποθεμάτων.
5. Σύσταση και σύγκληση Συμβουλίου πολιτικών παραγόντων για την εκπόνηση εθνικού στρατηγικού σχεδίου έναντι της πιθανής εισβολής

Ποτέ άλλοτε κυβερνητικοί παράγοντες δεν έθεσαν τόσο ωμά τις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας και αυτό οφείλεται ασφαλώς στην συνεχή υποχωρητικότητα από την μεριά της Ελλάδας.
Ο εχθρός είναι κυριολεκτικά προ των πυλών και οι Έλληνες πολίτες απαιτούν πλέον ένα ξεκάθαρο, αποφασιστικό και συστηματικό σχεδιασμό αντιμετώπισης του.